Friday, December 5, 2014

Monsterihaaste: Naga

No niin, sain vihdoinkin kerättyä tarpeeksi motivaatiota jatkaa hirviöhaastetta. Tämän kerran teemana on siis Naga. Sanalla naga / nãga voidaan tarkoittaa erilaisia käärmeisiin liittyviä olioita/jumalia/mitälie. Esimerkiksi suomenkielinen Wikipedia tarjoaa merkitystä "Monipäinen käärme hindulaisessa ja buddhalaisessa mytologiassa". Veikkaisin, että tässä tapauksessa tarkoitetaan kuitenkin ihmistä, jolla on käärmeen alaruumis. (Jälleen kerran näitä eläinhybrideitä....)

Aika monissa piirroksissa nagat esitetään hyökkäysasennossa oleviksi, aggressiivisen oloisiksi otuksiksi. Jotenkin en näissä eläin-hybdirihaasteissa oikein muista tätä hirviöosuutta, vaan lähinnä kelailen niitä eläimiä jättäen koko ihmis- ja hirviöaspektin pois. Teen vaan tämmösiä antropomorfisia versioita näistä eläimistä.

Mun mielikuva käärmeistä on et ne on lähinnä sellasia auringossa makailevia eläimiä, jotka on hyviä sulautumaan ympäristöön. Tästä mielikuvasta lähdin tekemään sit tätä tyttöosuutta haasteesta...

Tää on olevinaan joku pieni python

Onhan käärmeissä tietenkin sellainen vähän jännä ja pelottavakin puoli, etenkin niiden tavassa liikkua. Käärmeisiin liittyy kyllä kaikkia kiinnostavia uskomuksia ja mytologiassa ne esitetään usein aika mielenkiintoisina, mutta yleensä kuitenkin positiivisessa valossa.

Kun luin et mikä on tän päivän haaste, niin mulle itseasiassa ekana tuli mieleen asteekkijumala Quetzalcóatl ja Rudyard Kiplingin Tarinoita Intian viidakosta -kirjoissa esiintyvät käärmehahmot. (Ei varmaan siksi, että sana naga on sanskriitinkielinen eli Intia-viittaus on aika selkeä :D )

Kiplingin kirjoissa esiintyy useitakin käärmehahmoja, joista tunnetuin lienee Kaa (jolla on hyvin vähän tekemistä Disneyn Viidakkokirjan Kaan kanssa). Kaa on kymmenenmetrinen python, joten en ajatellut tehdä haasteen poikaversioonkin kuristajakäärmettä, koska se olis ollut tylsää. Varsinkin kun käyttämättä on myrkkykansa. (!)

Nii päätin sit jo aika aikasessa vaiheessa, et poikaversioon tulee kobra, koska ne on mun suosikkeja käärmeistä.
Kiplingin mungosta kertovassa tarinassa Rikki-Tikki Tavi esiintyy kobrapariskunta Nag ja Nagaina. Niin jotenkin siltä pohjalta lähdin sit tekemään tätä. Halusin tehdä vähän niin kuin fan arttia Nagista (vaikka itseasiassa Nagaina on hahmona kiinnostavampi) ja tavoittaa hahmon olemuksen.

(siis oikeesti en käytä näihin piirustuksiin paljoakaan aikaa, saatan ajatella lähinnä näitä juttuja etukäteen)

Joo en jaksanu tehdä tota käärmeosuutta kunnolla, kun .. en jaksanu :'D

Täst tuli nyt tällanen hevari. Jee...

Alun perin mietin et jos olisin yhdistänyt nää tyttö- ja poikahaasteet ja olisin tehnyt Nagin ja Nagainan silleen, et ne olis ollut samassa kuvassa. Ehkä joskus vielä teen. Paitsi nää ihmiskäärmeet ei oo kyllä yhtään mun juttu.

Muuten, Nag ja Nagaina on Rikki-Tikki Tavissa selkeästi "pahiksia" (no yllättäen, koska tarina on kerrottu mungon näkökulmasta), mutta omassa tarinassaan Mowglilla ei ole mitään ongelmia ystävystyä silmälasikäärmeiden kanssa. Eli käärmeet on kuvattu kirjoissa hyvin monipuolisesti ja tuomitsematta. Nagilla ja Nagainallakin on syy tappamiseen/tappamisen yrittämiseen. :D
(Oon siis lukenut nää kiplingit moneen kertaan ja ne kuuluu mun lempikirjoihin)

Joo ja ihmiskäärmeillä pitää olla mun mielestä pitkät hiukset tai sit ei hiuksia ollenkaan. Sellanen "poikatukka" ei sovi näihin yhtään :D


9 comments:

 1. Soma pieni tyttö-Evra <3
  Ja palmunlehdet on kans hienot!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistin itsekin Evran sit ku olin piirtäny tän ja kattelin valmista tuotosta! :DD
   Palmunlehdet on siks ettei kuva näyttäis nii ankeelta ja tyhjältä.

   Delete
 2. Replies
  1. oliks tää joku vihje et pitäis jatkaa haastetta? :D

   Delete
  2. Voit ottaa sen miten haluut... ;D

   Delete