Thursday, November 27, 2014

Mosa mosa

Siis en tiiä miks, mut oon jotenki ihan sairaan innoissani täst Jurassic World -elokuvasta! Siis tosta leffastahan on ollut huhuja ties kuinka kauan ja oon kokoajan ollut hirveen skeptinen sitä kohtaan. Mut sit ku traikku julkastiin, nii oon ollut ihan fiiliksissä siitä lähtien. VAIKKA siinä on joku superhybridi ... ja ne nakupelle-raptorit (tosin tämä oli tiedossa jo ajat sitten).

Mutta...! Se mosasaurus!! Siis tyyliin kaikki jotka mut tuntee, tietää et vaikka *~rakastan~* dinosauruksia, niin pelkään kuollakseni esihistoriallisia merimatelijoita. Ja kaloja (..dunkleosteus ...yyyhhhh)

Tolla leffalla olis nyt täydellinen mahdollisuus ottaa kantaa delfinaarioiden ja muiden akvaarioiden, joissa on valasesityksiä, sulkemisen puolesta. Mutta tuskin tulee tapahtumaan, koska JP-sarja on niin hyperkaupallinen. Toisaalta, koko elokuvasarjan voi myös ottaa tietynlaisena kannanottona.

Anyway, käsittelin mun tosta trailerista saamiani uusia traumoja:


Katselin muuten, että ton trailerin perusteella meriliskon kokoa olis kyllä liioiteltu aika rankalla kädellä. Oon tosi huono arvioimaan mitään kokoja tai mittakaavoja, mut heitin et se olis noin 50 m pitkä (vaikka sitähän ei näy traikussa kokonaan). sit myöhemmin näin et joku kunnon nörtti oli laskeskellut sen olevan 63 m. En tiedä hirveesti noista merimatelijoista, mutta oon ymmärtänyt että Tylosaurus (joka on siis yksi suurimmista mosasauruksista) olisi ollut noin 15 m pitkä ja Liopleurodonkin (joka on tosin pliosaurus eikä mosasaurus) olisi ollut "vain" noin 20 m. 

Mutta Jurassic Park -elokuvissa tieteellisellä oikeellisuudella ei ole mitään väliä, velociraptorit parhaana esimerkkinä. Tosin yhtä dinosaurusta on elokuvaa varten pienennetty, nimittäin Dilophosaurus oli oikeasti noin 6 m pitkä, mutta leffan ykkösosassahan se on kutistettu pikkuruiseksi. 

Ja satuin löytämään tuolta tiedostojen syövereistä tällaisen dilophosaurus-kollaasin vuodelta 2010 (osa on ehkä jo tehty aikaisemmin), niin ajattelin postata senkin tänne. Näin aiheeseen liittyen siellä on jopa kaksi viittausta Jurassic Parkiin.  Huippulaatuista anatomista korrektiutta luvassa (not.)

Mulla oli joskus joku vaihe........
(Ensimmäistä kertaa muuten jotain käsin piirrettyä täällä :D)


4 comments:

 1. Ihkiksii!! <3 Voitko hei tehä pakettikorttei tost "From me to you" -sauruksesta? Tarviin tollasia mun elämääni! :D Nii ja vois setissä olla noit pinkkeiki <3 Ja ehk sit tota kärrytyyppii semmosille... nartuille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En :D Tai jos hinnasta sovitaan niin mahdollisesti tai en ehkä silloinkaan...

   Delete
 2. Replies
  1. Ei mul oo aikaa muutenkaa piirtää mitää :D

   Delete