Sunday, October 26, 2014

Monsterihaaste: Kentauri

Monsterihaasteen seuraava kohta on kentauri. Kylläpäs lähtee antiikin mytologiapainotteisesti liikkeelle tämä haaste.

Ilmeisesti "virallisen" määritelmän mukaan kentauri on puoliksi ihminen ja puoliksi hevonen. Toisin kuin harpyijat, kentaurit esitetään usein mytologiassa miespuolisina olentoina.
Olen kuitenkin ottanut vähän vapauksia kentaurin määritelmän suhteen, itselleni kentaurin toiseksi puolikkaaksi kelpaavat kaikki kavio- ja sorkkaeläimet. Joskus näkee piirustuksia, joissa ihmisen yläruumis on upotettu hyvin kentaurityylisesti jonkin kissa- tai koiraeläimen ruumiiseen. En itse kuitenkaan ole tällaisten hybridien suurin ystävä ja miellänkin tämäntyyppiset hahmot enemmän sfinksien kuin kentaurien kaltaisiksi.

Kentaurit ei oo muutenkaan oikein koskaan olleet mulle "se juttu". Disneyn Fantasian kentaurit kyllä kiehtovat, ja aluksi lähdinkin sen tiimoilta liikkeelle alkamalla hahmotella jotain ihkusöpöä bambityttöä, kunnes olin silleen "hei hei, tää on haaste! mun piti poistua omilta mukavuusalueiltani ja HAASTAA itseäni!", nii sit vähin äänin piilotin bambitytön jonnekin tiedoston syövereihin, josta vielä joskus kaivan sen esiin ja teen loppuun.

No.. en ole koskaan ollut hyvä piirtämään hevosia, joten pelkän hevosen ruumiin piirtämisessä on haastetta kerrakseen...

Päädyin nyt tämmöiseen aroseepra-soturittareen. Vaikka pidän paljonkin seeprakuviosta, en ole varmaan tyyliin ikinä piirtänyt mitään seepraa kunnolla (ainakaan en muista että olisin). Tässäpä mulle missio.

Tiiän awkward pose ja sillee mut .. raitakeesi :D

Joo ja koska haasteen tyttöpuoliskossa sain mielestäni haastaa itseäni tarpeeksi piirtämällä hevosia ja seepranraitoja ja dyanamisia asentoja ja kaikkea niin annoin itselleni luvan lepsuilla sit poikahaasteessa ja palasin niihin bambeihin.


Peuran perse. 
Edit: Kiitos Meikku kannustavasta kommentista! Tää on niin mun uus OC, sen nimi on Peyter.

4 comments:

 1. VIHDOINKIN!!!! <3 <3 <3

  SIIS MISSÄ ON NE LIHAKSIKKAAT MIESKENTAURIT???? Hei nyt kyllä!!! :'D Joku petteri-punakuono siel vaa perseilee, nii... ;___; ARGH! Joku Edfredin tuttu saleen, ja vihaan sitä jo nyt :DD

  Toi muija on kyl makee <3 Mut... mitä se tekee tolla nuolella? :'D Joo vähän awkvard mut hyvä kii!! \o/
  Ton seepraväritys on kyllä ihana, toi keesi on ihana, ja yleensä noi värivalinnat on IHANAT |D~ Et whoo!! \o/

  ReplyDelete
  Replies
  1. No onhan sillä ny iha kiva haba :3
   (Kiitos, tästä tuli mun uus OC just nyt <3 )

   Öö no se ottaa sitä tuolta ... mikätoinyt on nuolikotelosta ..........

   Delete
 2. En haluaisi mitenkään häiritä, mutta... TAI SIIS HALUUN PÄIVITÄ!!!!!

  ReplyDelete